Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theater: ‘Dans naar de Hemel’ [Erfgoedparade]

15 oktober 2022 - 16 oktober 2022

- 12,50 euro

Op 15 en 16 oktober landt de erfgoedparade in Beverwijk met de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’. De Grote Kerk in de Kerkstraat wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien. De voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Over de erfgoedparade
De erfgoedparade is een initiatief van non-profit erfgoedorganisatie BOEi en kan bestaan dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. De erfgoedparade wil een structurele samenwerking tussen culturele makers en leegstaand erfgoed tot stand brengen. Door de voorstellingen laagdrempelig en betaalbaar te houden wil de erfgoedparade een nieuwe publieksgroep aantrekken. Daarnaast is het een innovatieve manier van omgaan met leegstaande gebouwen, die plekken van betekenis worden. Plekken die anders pas na jaren van plannen, lobbyen en restaureren ontsloten kunnen worden voor het publiek.

Over de Grote Kerk Beverwijk
De Grote Kerk Beverwijk is gebouwd vanaf 1592 en is daarmee de oudste kerk van het Noord-
Hollandse Beverwijk. Het gebouw werd tot 2013 gebruikt door de Protestantse Gemeente van Beverwijk,
De Vereniging Grote kerk zorgt nu dat het gebouw open blijft door allerlei activiteiten te organiseren met en door inwoners van alle geloofsovertuigingen en ideologieën, met als doel elkaar te inspireren. De kenmerkende Wijkertoren is te zien vanuit de wijde omgeving.

Zie voor meer informatie over deze activiteit en voor het bestellen van kaartjes de website: www.erfgoedparade.nl

Gegevens

Begin:
15 oktober 2022
Einde:
16 oktober 2022
Kosten:
12,50 euro
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 37a
Beverwijk, 1941 GC

Gegevens

Begin:
15 oktober 2022
Einde:
16 oktober 2022
Kosten:
12,50 euro
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 37a
Beverwijk, 1941 GC