Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

INDUSTRIECULTUUR MUSEUMDAG 2020

14 oktober 2020

- Gratis

De Industriecultuur Museumdag is overal in het Noordzeekanaalgebied aanwezig. Maar liefst vijf musea zijn gratis toegankelijk: daar moet je heen!

Zee- en Havenmuseum (IJmuiden): gratis toegankelijk
Dit museum zit in de oude Visserijschool van IJmuiden en leert je alles wat je wil weten over de zeevaart en het havenbedrijf. Tijdens de Week van de Industriecultuur zijn er twee speciale mini-exposities te zien; de werken van Eric Coolen (de illustrator van onze poster) en een selectie van foto’s die zijn gemaakt tijdens de Week van de Industriecultuur 2019.

Zie voor meer informatie en openingstijden: www.zeehavenmuseum.nl

Zaans Museum (Zaandam): gratis toegankelijk met voucher
Gelegen naast de molens van de Zaanse Schans kom je hier alles te weten over de rijke industrieel geschiedenis van de Zaanstreek… het oudste industriegebied van West-Europa! Of misschien breng je liever een bezoek aan het Verkade paviljoen en verlekker je je aan alle chocolade?

Zie voor meer informatie en openingstijden: www.zaansmuseum.nl
LET OP: Download de voucher voor gratis toegang op de museumdag – deze moet je vertonen bij de kassa.
LET OP: Vanwege corona is het nog wel nodig dat je vooraf een tijdslot kiest op de website van het Zaans Museum.

Museum Kennemerland (Beverwijk): gratis toegankelijk
Het museum zoomt in op de vernieuwingen die rond 1900 ontstaan in de Nederlandse kunstnijverheid en architectuur, aangeduid met ’de Nieuwe Kunst’.
De aandacht is gericht op Tapijtknoperij Kinheim en Velser aardewerk.

Handtapijtknoperij Kinheim en Potterij Kennemerland waren begin vorig eeuw gevestigd in Beverwijk. ’Ze werkten met vooraanstaande ontwerpers vanuit waarden als eerlijk materiaalgebruik, bruikbaarheid en helder kleurgebruik. Dit stukje ambachtelijke industrie is inmiddels geheel verdwenen (Verloren Industrie).

Zie voor meer informatie en openingstijden: www.museumkennemerland.nl

SHIP (IJmuiden): gratis toegankelijk
Het Sluis, Haven Informatie Punt toont je de toekomst: de grootste zeesluis ter wereld. Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? En heb je interesse in de ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan langs bij Ship. Voor de Museumdag is er ook een speciale speurtocht!

Hoogovensmuseum (Velsen): gratis toegankelijk
Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het Staalbedrijf in IJmuiden. De ontwikkeling van de IJzer- en Staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, de oude buizengieterij, dat gelegen is net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel

 

Bekijk hier ook ons Coronaprotocol zodat we er samen een geslaagde Week van de Industriecultuur van kunnen maken. Door deel te nemen aan deze activiteit ga je akkoord met dit protocol.

Gegevens

Datum:
14 oktober 2020
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,

Organisator

Industriecultuur.nl
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
14 oktober 2020
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,

Organisator

Industriecultuur.nl
Bekijk de site van Organisator