De Heilige Agatha waakt over Beverwijk

Er was ontzettend veel regen voorspeld afgelopen weekend, maar iemand heeft Beverwijk behoed voor hevige waterval. Het is vast de Heilige Agatha geweest! Ze was immers ontsnapt uit de verhalencontainers in de Haven van Beverwijk en zoals ze vele Beverwijkers heeft geholpen, hielp ze ook de Industriecultuur.

Agatha

Ze bungelde aan een verhalencontainer en ontketende een paar bijzondere verhalen. Over de aardbeienkoningin van Wijk aan Zee en de uitvinder die stonk naar vis, maar uiteindelijk rijk werd van zeepproductie. En over de kistenfabriek van Knapen & Co die meermaals in brand werd gestoken. Telkens kwam het goed, door de Heilige Agatha. Gelukkig zijn deze verhalen, door Erris van Ginkel, aanstaand weekend nog een keer te horen tijdens de voorstelling: Het grote geheim van de Beverwijkse Haven.

Bruisend

In de Broedmachine bruiste het van de bedrijvigheid; een succesvol theaterdiner en rondleidingen langs het werk van de creatieve makers van deze broedplaats. Even verleidelijk was de rondleiding achter de schermen van De Bazaar, waar het ook altijd bruist en gonst. Deze week zijn er verder diverse bedrijfsbezoeken; bij Van Gool Hef- en Hijstechniek, Brandwondenstichting, Montarent, Optima Cycles, Microtechniek, Rumping Transport, Moens Moulding, Riwald Recycling en komende zondag weer in De Bazaar. En je kunt chocola maken in het Culinair Centrum, hmmm! Fantastisch dat deze Beverwijkse bedrijven een kijkje willen geven in hun keuken en even zo leuk dat er zoveel publiek op af komt.

Zoveel te doen!

Komend weekend is het slot van de Week van de Industriecultuur, dus pak je kans en bezoek zaterdag de Instameet expositie bij ISOO, de rondleiding bij Een zee van staal of doe mee met het Walking dinner met DJ in, natuurlijk weer, de Broedmachine. En neem dus ook even een kijkje in de Haven van Beverwijk. Wie weet verschijnt de Heilige Agatha ook wel aan jou!