Week van de Industriecultuur komt eraan, programma bekend!

In de Week van de Industriecultuur kun je een verrassende mix van muziek, dans, theater en hedendaagse industriële bedrijvigheid beleven. Een combinatie die in het DNA zit van het Noordzeekanaalgebied. Tijdens de herfstvakantie vinden er uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen plaats in de stoere en soms rauwe gebieden langs de industriële levensader van dit gebeid: het Noordzeekanaal. De Week start op vrijdag 18 oktober 2019 en eindigt zondag 27 oktober 2019. Vanaf 1 oktober kun je reserveren voor bijna 100 verschillende activiteiten!

Noordzeekanaal

‘Holland op z’n smalst’. Het smalste deel van Noord-Holland is de plek waar in 1865 werd begonnen aan een enorm waterbouwkundig project: de aanleg van het Noordzeekanaal. Deze belangrijke verbinding maakte van de Metropoolregio Amsterdam een industriële topregio. De kracht van dit gebied is de grote diversiteit aan bedrijven, een goede land-, lucht- en waterinfrastructuur, sterke digitale infrastructuur en een grote diversiteit aan woon- en werkmilieus in een landschap waar industrie en cultuur samenkomen.

Van 18-27 oktober: doen!

Tijdens de Week van de Industriecultuur stellen veel van deze bedrijven hun deuren open voor publiek. Zo kun je binnenkijken in de koekjesfabriek van Verkade, de hoogovens van Tata, de werkplaats van Microtechniek, verffabriek Rigo, Mosterdfabriek de Huismolen, Van Gool Hef- en Hijstechniek, de zeesluizen van Rijkswaterstaat, het pakhuis van CTVrede, de Nederlandse Brandwondenstichting, de Visafslag en nog veel meer! Je haalt je culturele hart op tijdens theatervoorstellingen op spannende industriële plekken: met behulp van een audiotour ontrafel je oude IJmuidense mysteriën, al varend ontdek je de geheimen van de Beverwijkse haven of je ontdekt jezelf op Forteiland IJmuiden. Je kunt aan de slag met het tekenen, schilderen of fotograferen van industriële plaatjes. Niet actief genoeg? Ga dan fietsen, wandelen of hardlopen door industrieel gebied. Kom langs en geniet van de diversiteit, de rauwe omgeving, de zeewind en de vele smaken in en rond IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad. Benieuwd? Kijk vanaf 1 oktober op www.industriecultuur.nl naar het programma voor 2019 en reserveer jouw plekje!